Jenny Saltin

MITT VAL: DIAMBRA!

Jag sökte till Diambra med intentionen att jag ville bredda mig som dansare och utmana mig själv, kliva ur min comfort zone. Idag är jag så tacksam för att jag fått möjligheten att gå två år på denna utbildning. Detta är två år där jag inte bara utvecklat min dans rent fysiskt utan också lärt mig så mycket om mig själv, från insidan och ut.

Diambra är utbildningen som verkligen ger plats för dig, och låter dig vara precis den du är.Eftersom vi tränar så många olika dansstilar varje vecka får man verkligen jobba utefter sina egna förutsättningar, var och en, på varje klass. Det du gör för första gången har en annan tränat på daily basis i ex antal år, och vise versa. Detta gör att man växer så mycket tillsammans, både som individer och som grupp.

På Diambra finns en acceptans, support och värme som utmärker sig och man stöttar och hjälper varandra framåt. Alla kämpar med olika saker och har sina personliga mål. Det finns en respekt gentemot varandra och det skapar en trygghet som i alla fall har fått mig att våga saker jag inte vågat tidigare. Det har verkligen inte alltid varit lätt, det krävs mycket jobb, fokus och tålamod. En utmaning var det jag sökte, och utmaning fick jag! Inte bara en utan flera, både psykiskt och fysiskt. Så många gånger som jag behövt kasta mig ut och testa nya saker. Men likväl som det varit tufft har det också varit väldigt roligt. Oavsett vilket mål du har så kan jag säga att det känns så bra att jobba för det tillsammans med människor som är engagerade, drivna och ambitiösa.

Kommer bära med mig så många fina minnen från dessa år, stunder som jag på inte riktigt kan sätta ord på. Helt otroliga klasser och workshops, har funnit så mycket inspiration! Inte nog från alla lärare vi haft, men också från mina fantastiska klasskompisar. Man drar otroligt mycket lärdom av varandra och upptäcker nya sätt att tänka och tolka på.

Det har varit så spännande och väldigt lärorikt att gå Diambra. Utbildningen har gett mig en mängd olika verktyg att jobba med som både har och kommer att hjälpa mig vidare i min utveckling. Jag har fått en helt annan medvetenhet i min dans, Diambra har skapat helhetsbild som binder ihop allt från topp till tå. Man har fått en inblick och förståelse för vad branschen innebär och byggt en bra grund att stå på.

 

Diambra var definitivt rätt val för mig. Dessa år alltid ligga mig varmt om hjärtat. Ett stort tack till alla lärare som pushat, motiverat och utmanat oss varje vecka, som fått oss att förstå att man klarar så mycket mer än man tror.

Ta chansen och SÖK! För Diambra var så mycket mer än jag kunnat föreställa mig.
//Jenny Saltin

 

 

audition-dq

AUDITION DON QUIJOTE 10 DEC

AUDITION 10 DECEMBER på Diambra/Epic Studios! En 400 år gammal roman och en i Sverige nästan aldrig spelad opera får hösten 2018 nytt liv på Folkoperan! En normkreativ operauppsättning där gränserna mellan det romantiska, groteska, löjliga och blodigt allvarliga luckras upp.  Till föreställningen söker vi efter 4 dansare som kan uttrycka maskulinitet. Givet att det [...]

Read more
stockholmwtimes

DANA FOGLIA

20-22 Nov 2017

Read more
12368997_10206242258869622_4843503203815204375_n

WHY DIAMBRA YOUTH?

Diambra Preparatory program, YOUTH 2016-2017: Felicia Zheng  Diambra Youth  has helped me develop both as a  dancer and as a person. I’ve had the chance to dance with a group of people where I feel like I’m home. I’m being pushed forward on every class and challenged & inspired in different ways! I chose Youth [...]

Read more