MITT VAL: DIAMBRA

Jag älskar att dansa och har alltid velat se hur långt man kan gå och hur mycket man kan utvecklas som dansare. Efter gymnasiet valde jag att söka Diambra för jag hade fått höra hur mycket positiva saker om utbildningen och hur mycket kunskap man fick. Redan under första lektionen så kändes allting rätt, den kvällen gick jag hem med så mycket inspiration och ny kunskap. Under hela året har jag känt hur viktiga alla lektioner har varit och hur mycket kunskap jag har fått dans och om mig själv.

Utbildning ger en så mycket kunskap om olika dansstilar, beteende, kroppen och massvis med andra viktiga saker. Allt från hur jag ska stå, gå, andas, tänka och se har förändrats, vilket kan ses som ganska simpla saker men jag har fått en helt ny uppfattning om hur viktigt allt är. Det är fanatiskt att få möjligheten att dansa så många olika stilar, vilket hjälper en att bli en mångsidig dansare. Man får lära sig likheter mellan de olika stilarna och hur man kan använda sig utav en stil i en annan.

Under året har vi fått vara med om mycket saker tillsammans i klassen som t ex att tävla i street star och få vara med på olika gig, vilket har gett oss mycket kunskap om yrkeslivet som dansare. Upplevelserna jag har fått vara med om här kommer jag alltid bära med mig och vara tacksam för.

Det är en otroligt kul, jobbig, känslosam och fantastisk dansutbildning som verkligen pushar dig och vill ditt bästa, men det är ditt eget ansvar att få fram ett resultat, all träning och allt jobb ska du göra för din egen skull för att se en förändring och utveckling. De hjälper dig att jobba på egna mål för dig själv för att bli så stark dansare som möjligt.

Supertacksam över allt jag har fått lära mig detta år, alla lärare och hela klassen har varit fantastisk och är så glad att jag har fått denna chans. Att få utvecklas och känna en förändring i både tanke och kroppen känns otroligt kul. Jag vet att denna utveckling bara är en början på hur mycket mer jag vill utvecklas.

Ta vara på all kunskap om dans, historia, musik och alla känslor du får lov att visa.

Njut av att få uttrycka dig!

 

// Moa Andersson

AFTER DIAMBRA

SOFIA BERGSTEN   1. When did you attend Diambra Dance Education? I went to Diambra Dance Education for two years. 2015/2016 and 2016/2017. 2.What have you done since then? The same year as I graduated I started to work as a dancer in Fredrik  Benke Rydmans The Nutcracker Reloaded and was a part of that show in  Sweden and on tour until the last show in the beginning of […]

Read more

After Diambra

SIMON RYDÈN   1.When did you attend Diambra Dance Education?   2011–2013.   2. What have you done since then?  I trained with Diambra at a pretty young age. I have been pretty busy since then. I worked in Austria at a youth company as a dancer. I went on to study at The Juilliard School […]

Read more

MITT VAL: DIAMBRA

DiAmbra blev tillslut så mycket mer än vad  förväntat mig. Till en början hade jag bara hört bra saker om diambra och majoriteten av dansarna som gått här talar för sig själva, hur drivna och passionerade de är samt hur bra det går för dem efter utbildningen. Så efter att jag gjort audition blev jag […]

Read more