MITT VAL: DIAMBRA

Enda sedan jag gick på högstadiet har mitt mål varit Diambra Dance Education. Jag såg dansare lämna Linköping för just den utbildningen, och jag ville göra precis som dom. Jag ville dansa. Jag ville utmanas och testa på nya stilar, utveckla min egen stil och inspireras av andra drivna dansare. Precis det fick jag, och så mycket mer därtill. Diambra har blivit ett andra hem. Min klass har blivit min bonusfamilj. Här har jag fått utforska nya stilar, möta nya människor. Jag har blivit pushad både fysiskt och psykiskt, tänjt på gränser och hittat helt nya rörelsemönster. Diambra Dance Education fastnade jag för direkt. Dels för att så många olika typer av dansare möts i en miljö där alla är bra på olika saker. Man kan plocka inspiration av olika personer inom olika stilar och pushas i stilar man aldrig tidigare testat på. Utbildningen kommer kräva mycket av dig, att du tar eget ansvar och ger det där lilla extra, men wow vad du kommer att växa av det. Efter två år på utbildningen känner jag mig överväldigad av inspiration och dansglädje. Och av så mycket kunskap.

 

På Diambra har jag fått så bra grundträning inom en mängd stilar – verktyg – som jag kommer plocka med mig ut i dansvärlden. Här får du ta del av en enorm bredd på stilar och lärare – allt för att du ska kunna forma den dansare just du vill vara. Och ingen är den andra lik. Diambra pushar dig till att vara just DIG SJÄLV. Du ska inte passa in och vara som alla andra. Tvärt om. Det om något kommer jag ta med mig. För att inte tala om allt kul vi fått vara med om. Vi har bland annat tävlat i StreetStar med nummer skapade av Ambra Succi och Amanda Arin/Jonna Hökengren. Att få jobba med dessa, m.fl., koreografer har varit så lärorikt. Och jag har lärt sig så mycket mer än bara den fysiska dansen. Allt från vett och etikett inom branschen till hur man skapar moodboard och säljer in en idé. Jag har fått så många ”aha”-upplevelser under tiden vi jobbat med alla erfarna lärare och koreografer. Man får liksom en verklig inblick i branschen och hur det faktiskt är att jobba med dans. Diambra har hjälpt mig växa både som människa och dansare. Jag har haft OTROLIGT kul under dessa två år och traskar nu ut i livet med en ryggsäck proppfull med kunskap och inspiration. Jag är så tacksam för den här utbildningen och alla människor jag mött. TACK. Om du vill bli en mångsidig dansare och samtidigt ha the time of your life – sök Diambra Dance Education!

 

/Elsa Lundberg

 

Foto: Lina Kvarnström

MITT VAL: DIAMBRA

DiAmbra blev tillslut så mycket mer än vad  förväntat mig. Till en början hade jag bara hört bra saker om diambra och majoriteten av dansarna som gått här talar för sig själva, hur drivna och passionerade de är samt hur bra det går för dem efter utbildningen. Så efter att jag gjort audition blev jag […]

Read more

MITT VAL: DIAMBRA

In the beginning when I was looking for a dance school I didn’t know which dance education I wanted to go to. I asked my friend in Norway and she told me about Diambra.  I stared to do reach about the education and thought “this sounds like what I’m looking for” I wanted to do […]

Read more

MITT VAL: DIAMBRA

Det var via dansvänner som jag blev tipsad om Diambra Dance Education, dem hade själva gått utbildningen eller skulle på börja sin utbildning. Jag gjorde lite research under gymnasiet och insåg att denna utbildning passade mig perfekt. Jag ville dansa. Jag ville utmanas och testa på nya stilar, utveckla min egen stil och inspireras av […]

Read more