MITT VAL : DIAMBRA

Första gången jag tog en drop in klass på Diambra visste jag direkt att det var där jag ville gå. Tro mig, jag var livrädd. Eleverna på utbildningen var så bra och på en mycket högre nivå än mig, men jag blev inspirerad av mentaliteten i rummet och trots nervositeten bestämde jag mig för att söka. Och wow, det var det bästa beslut jag någonsin tagit!

Redan första dagen på utbildningen förstod jag hur utmanande året skulle bli, varje dag blir man testad både fysiskt och mentalt. Diambra har hjälp mig tänja på gränserna och fått mig att våga prova på  nya stilar och nya rörelsemönster. Vi har haft klasser i en mängd olika stilar och blir alltid uppmuntrade till utforska vem DU är och inte dansa som någon annan. Alla i klassen kommer från olika bakgrunder och kulturer, vilket jag har lärt mig massor ifrån, det finns alltid någon i klassen man kan vända sig till när man vill lära sig någonting nytt. Jag har inte endast lärt mig det fysiska i danssalen, utan har även fått en inblick i hur det kan vara att jobba som dansare. Vi har bland annat medverkat i ett nummer koreograferat av Ambra Succi på Polarpriset där vi fick jobba med andra proffs dansare och lära oss om yrket.

Under året blir Diambra ett andra hem. En familj och en plats där man alltid kan finna trygghet och där varje individ får utrymme för att utforska och vara precis den du vill vara, både i dansen och privat. Diambra är utbildningen för dig som vill bli en mångsidig dansare och utforska ditt egna artisteri. Jag har under dessa två år samlat på mig en massa verktyg som jag nu tar med mig ut i livet, tillsammans med en extra familj, mängder med fina minnen och ett danshjärta fyllt med glädje!

/Hanna Rosenqvist

MITT VAL: DIAMBRA

DiAmbra blev tillslut så mycket mer än vad  förväntat mig. Till en början hade jag bara hört bra saker om diambra och majoriteten av dansarna som gått här talar för sig själva, hur drivna och passionerade de är samt hur bra det går för dem efter utbildningen. Så efter att jag gjort audition blev jag […]

Read more

MITT VAL: DIAMBRA

In the beginning when I was looking for a dance school I didn’t know which dance education I wanted to go to. I asked my friend in Norway and she told me about Diambra.  I stared to do reach about the education and thought “this sounds like what I’m looking for” I wanted to do […]

Read more

MITT VAL: DIAMBRA

Det var via dansvänner som jag blev tipsad om Diambra Dance Education, dem hade själva gått utbildningen eller skulle på börja sin utbildning. Jag gjorde lite research under gymnasiet och insåg att denna utbildning passade mig perfekt. Jag ville dansa. Jag ville utmanas och testa på nya stilar, utveckla min egen stil och inspireras av […]

Read more