MITT VAL: DIAMBRA

Det var via dansvänner som jag blev tipsad om Diambra Dance Education, dem hade själva gått utbildningen eller skulle på börja sin utbildning. Jag gjorde lite research under gymnasiet och insåg att denna utbildning passade mig perfekt. Jag ville dansa. Jag ville utmanas och testa på nya stilar, utveckla min egen stil och inspireras av andra drivna dansare. Innan jag började på Diambra så dansade jag väldigt blandat mellan olika stilar. Vilket gjorde mitt val ännu enklare så det är en väldigt bred utbildning med många olika lärare och stilar. I min klass blev vi ganska snabbt väldigt tighta då vi alla klickade på ett eller annat sätt, med samma intressen, dansupplevelser eller bara gillade samma typ av musik. Vi blev som en ända står familj (högljud)som alltid hängde efter och innan klass, stöttade varandra när de va svåra tider, pushade varandra både fysiskt och psykiskt. Utbildningen kommer kräva mycket av dig, framförallt från dig men också av lärarna, att du tar eget ansvar och ger det där lilla extra som bara en ”bra dansare” gör, men wow vad du kommer att växa av det. 
 
Alla lärare på Diambra Dance Education pushar alla elever till att vara sig själv, sin egna individ, hitta sin egna stil men också utforska sin personliga utveckling. Tips! Bli inte rädd de första veckorna, va bara öppen för allt utbildningen kan hälla över dig, som Ice bucket challange. Vi hade inte så många gigg eller någon production under mitt först år pga Covid-19. Men trots det så fortsatte vi och våra lärare att dansa, skapa och jobba hårt. Tillexempel, vi deltog i Streetstar Dance school Challenge 2019, med ett numer skapat av Ambra Succi, I denna tävlingen tog vi hem tävlingens första pris. Vi gjorde även 3 st olika dansvideos(hela klassen) för 3 olika koreografer. Ambra Succi, Amanda Arin och Abir Alyousofi. 
 
Jag har lärt mig så mycket mer än bara den fysiska dansen. Allt från vett och etikett inom branschen till hur man ska äta och dricka innan träning eller ett jobb. Det har blivit många ”aha”-upplevelser under tiden. vi jobbat med alla erfarna lärare och koreografer. Man får liksom en verklig inblick i branschen och hur det faktiskt är att jobba med dans. Diambra har hjälpt mig växa både som människa och dansare. Jag är så tacksam för den här utbildningen och alla människor jag mött. TACK. Denna utbildningen var perfekt för mig, varför är den inte det för dig också? Om du vill bli en mångsidig dansare och samtidigt ha the time of your life – sök Diambra Dance Education! Din resa börjar nu!
/Filip Doré

AFTER DIAMBRA

SOFIA BERGSTEN   1. When did you attend Diambra Dance Education? I went to Diambra Dance Education for two years. 2015/2016 and 2016/2017. 2.What have you done since then? The same year as I graduated I started to work as a dancer in Fredrik  Benke Rydmans The Nutcracker Reloaded and was a part of that show in  Sweden and on tour until the last show in the beginning of […]

Read more

After Diambra

SIMON RYDÈN   1.When did you attend Diambra Dance Education?   2011–2013.   2. What have you done since then?  I trained with Diambra at a pretty young age. I have been pretty busy since then. I worked in Austria at a youth company as a dancer. I went on to study at The Juilliard School […]

Read more

MITT VAL: DIAMBRA

DiAmbra blev tillslut så mycket mer än vad  förväntat mig. Till en början hade jag bara hört bra saker om diambra och majoriteten av dansarna som gått här talar för sig själva, hur drivna och passionerade de är samt hur bra det går för dem efter utbildningen. Så efter att jag gjort audition blev jag […]

Read more