MITT VAL: DIAMBRA

DiAmbra blev tillslut så mycket mer än vad  förväntat mig. Till en början hade jag bara hört bra saker om diambra och majoriteten av dansarna som gått här talar för sig själva, hur drivna och passionerade de är samt hur bra det går för dem efter utbildningen. Så efter att jag gjort audition blev jag ännu säkrare på att det var här jag ville gå!

Till att börja med så finns det inte en enda lärare jag inte har lärt mig massor av, varje lektion har varit lärorik och varje dag blir jag så motiverad och inspirerad av alla pedagoger men också framförallt mina klasskamrater. Det är en fröjd att få dansa och växa på olika plan tillsammans med ens vänner som har massa mindset som en själv, samtidigt som du är bland grymma pedagoger och mentorer, som inte bara ger dig kunskap om dans men också discilpin, bra jobbmoral och värdet av hårt jobb. 

Du växer inte bara som dansare men även  som person och för mig har jag insett att det går hand i hand. Att jag växt som dansare är bara ett stort (väldigt stort) plus men min mentalitet och mitt approach på livet och olika situationer har ändrats mycket, till det bättre. Det jag varit de absolut tuffaste åren i mitt liv samtidigt som jag aldrig lärt mig så mycket som på dessa år, hur klyschigt det än låter. Som mama Ambra brukar säga, ”Glöm inte att ni är människor först, sen dansare.” 

Jag har lärt mig att vara disciplinerad, att inget kommer gratis och att man bör jobba hårt för det man vill uppnå. Ingen gör jobbet åt dig. Men också att göra det med nöje, älska det du gör och lita på processen! Två år senare och jag har bara börjat. Jag är så otroligt tacksam för absolut allt. 

Om du vill utvecklas som person och bil en mångsidig dansare, om du älskar utmaningar eller bara älskar att dansa och uttrycka dig, sök! Just do it.

/ Shana Dara

MITT VAL: DIAMBRA

In the beginning when I was looking for a dance school I didn’t know which dance education I wanted to go to. I asked my friend in Norway and she told me about Diambra.  I stared to do reach about the education and thought “this sounds like what I’m looking for” I wanted to do […]

Read more

MITT VAL: DIAMBRA

Det var via dansvänner som jag blev tipsad om Diambra Dance Education, dem hade själva gått utbildningen eller skulle på börja sin utbildning. Jag gjorde lite research under gymnasiet och insåg att denna utbildning passade mig perfekt. Jag ville dansa. Jag ville utmanas och testa på nya stilar, utveckla min egen stil och inspireras av […]

Read more

MITT VAL : DIAMBRA

Första gången jag tog en drop in klass på Diambra visste jag direkt att det var där jag ville gå. Tro mig, jag var livrädd. Eleverna på utbildningen var så bra och på en mycket högre nivå än mig, men jag blev inspirerad av mentaliteten i rummet och trots nervositeten bestämde jag mig för att […]

Read more