Johanna B

MITT VAL: DIAMBRA!

 

VARFÖR DIAMBRA DANSUTBILDNING?

 

Ni vet den där känslan när man precis tagit studenten och de känns som man är odödlig och euforin är på sin topp, tills man vaknar upp dagen efter med sminket på kinden, blåsor på fötterna, bakfull och inte har en aning om vad man ska göra med livet eller vad som komma skall. De känns som alla har varit där. Där var jag. Jag hade ju tackat ja till Diambra så jag visste ju vad jag skulle göra ett år framöver men man är ju aldrig säker, kan ens jag från landet utanför en stad som ingen ens vet existerar, bli dansare…? Jag ser inte så speciell ut och jag vet inte riktigt vem jag är eller vart jag ska. Men jag vill ju så mycket. Jag kanske egentligen bara borde åka till sälen, säsonga och dricka bärs. Nej nej nej, jag vet ju egentligen vad jag vill, ända sen jag såg Bounce och var kär i Benke vid 10 års ålder, har jag ju vetat vad jag vill. Men tänk om… åh jag vet inte.

 

De var mina tankar innan jag flyttade till Stockholm och började på Diambra. Inget som jag idag kanske är jätte stolt över, man hade ju helst varit den som visste exakt vad man ville och vart man skulle innan man börjar en utbildning. Men nu va det inte så för mig.

Jag kommer ihåg första klasserna vi hade, Ambra och Sara Galang Galan. Nervöst klev jag in i danssalen och ångrade genast mitt klädval, men nu var de försent ändå. Vi värmde upp och sen började de, så snabbt, jag hann inte ens tänka innan vi la på nytt…. Jag hade ingen aning om vad jag gjorde, hjärnan va inte med och kroppen kändes inte som den kopplade med vad hjärnan sa. KAOS. Efter klass va tårarna nära och jag ringde till mamma och snyftade. Efter jag gråtit klart gick jag hem, sökte på de flesta av våra lärare på youtube och började titta. Jag va så imponerad. Jag satte sen på musiken vi kört till innan på klass och började träna och gå igenom, om och om och om och om igen.

 

Någon vecka senare hade vi workshop. Inne i klassrummet ser jag hälften av alla våra lärare, ska dom också ta klass? WHAT?!?! Så blev man nervös igen. Klassen började, men jag hängde med! Jag satte kanske inte allt men jag visste iallafall vad jag gjorde och inte gjorde. Sedan hände något magisk, något jag inte varit med om innan. Efter klass när allt var klart och man ska tacka för klass, började alla inte bara applådera utan slå i golvet med händer och fötter och alla bara skrek av glädje och tacksamhet, den viben och den känslan som spreds sig i min kropp då va helt sjuk. Då visste jag att mitt val var rätt.

 

Idag är jag med i Galang Crew och jag har redan nu fått göra så mycket mer än den tjejen på första klass trodde. Idag vet jag vart jag ska, jag vet vad jag vill, och framför allt jag vet vem jag är.

När jag tänker tillbaka på när jag började och nu två år senare, kan jag inte ens beskriva med ord vad Diambra utbildningen betyder för mig, hur mycket både dansaren Johanna och personen Johanna har utvecklats. Ja, jag har fått jobba så hårt och de kommer jag fortfarande få göra men det är så mycket lättare när man är stark och vet vart man ska.

 

Diambra är en utbildning, men så mycket mer därtill. Alla internationella lärare som jag har fått äran att ha och träffat har alltid en gemensam nämnare som de talar om, och det är hur speciellt Diambra är, vilken otrolig vibe det är på klass och att det alltid är lika inspirerande varje gång. Varje lektion jag haft på Diambra har jag alltid fått lära mig något nytt inte bara danssteg utan tankesätt, känslor och olika rörelsekvalitéer. Att se, tala, höra och röra- att bli inspirerad och att inspirera.

 

Diambra är one of a kind, ett ställe jag inte tror du kan hitta någon annanstans på jorden. Diambra hittar original och du lär dig hur originell du faktiskt är.

 

/Johanna Bohm Hermansson

gmf

Celebration of Hip hop for Grandmaster Flash at the Music Polar prize 2019

11/6 2019

Read more
61255417_379300099608137_6733433054158651392_n

MITT VAL: DIAMBRA

2017-2019

Read more
img_0383

DIAMBRA SUMMER C.A.M-P 2019

24/6-28/6

Read more