MITT VAL: DIAMBRA!

Diambra var mitt val. Och vilket BRA val det visade sig att vara. Jag ville bli en mångsidigdansare och efter en vecka på utbildningen så visste jag att jag hade hamnat rätt.

Det har varit två tuffa år där jag har fått utmanats både fysiskt och mentalt, har fått flertalet tankeställare och utsatt mig själv för både jobbiga men också fantastiska situationer. Det finns något som är väldigt speciellt här och som gör att jag blir inspirerad nästan varje klass av både lärare och elever. Detta är att vi alla är så olika, vi grundar oss i olika stilar och kommer från olika platser, men vi har alla samma vilja till att utvecklas och bli bättre än den dansare vi var igår. Det är helt fantastiskt att känna den energin när klasserna ska till att börja.

På utbildningen har jag inte bara fått lära mig massor av tekniker och koreografier, utan jag har även fått lära mig att vara lyhörd, närvarande, äkta och det har funnits plats för min egna kreativitet, vilket för mig är det unika med DiAmbra. Här får du tid och plats för att ta vara på din kreativitet och skapa ditt egna rörelsemönster, vara den dansaren JUST DU ÄR.

För mig kommer dansen inifrån, från musiken och från känslor vi känner och det är så otroligt lätt att glömma bort, framförallt när press tillkommer. Men det är just det som jag tar med mig som starkaste minne från dessa år, hur unika våra tolkningar av känslor och musik är och att det är så otroligt vackert när det får komma fram i dansen. Vare sig det är under veckoklasserna eller under workshops så är det just det där som gjort att jag har gång på gång blivit påmind om varför jag dansar och varför jag älskar den här konstformen så mycket.

På DiAmbra jobbar vi hårt för att nå våra mål och det är mycket eget ansvar och det är lätt att sätta för mycket press på sig själv, men vi har även så otroligt roligt på vägen. Jag har skrattat enormt mycket under dessa år och delat fantastiska stunder tillsammans med mina lärare och klasskompisar. Den coachning och de verktyg jag fått av lärarna är något som jag länge kommer kunna tänka och träna på under min danskarriär, de har förberett mig för att hitta mina egna vägar till att bli den bästa dansaren jag kan vara.

Jag rekommenderar den här utbildningen till dig som är villig att satsa, till dig som vill få en bra förberedelse inför livet som arbetande dansare samt till dig som vill dyka ner i ett hav av möjligheter och inte känna dig begränsad till en dansstil eller ett sätt att dansa och tänka på. Funderar du på om du ska göra audition eller inte, KÖR! Du har inget att förlora, OCH DET ÄR JU SÅ HIMLANS ROLIGT ATT DANSA!

Dans är min största passion i livet. Det är med dansen jag berättar och får vara den jag är och det finns inget som jag brinner för lika starkt som det här. Tack DiAmbra för att ni hjälpt mig att skapa den dansare jag är idag, är otroligt tacksam till er lärare och alla vänner som inspirerat mig och varit en del av min resa och utveckling. STORT TACK.

 

/Sofia Bergsten

 

 

 

 

 

 

 

 

AFTER DIAMBRA

SOFIA BERGSTEN   1. When did you attend Diambra Dance Education? I went to Diambra Dance Education for two years. 2015/2016 and 2016/2017. 2.What have you done since then? The same year as I graduated I started to work as a dancer in Fredrik  Benke Rydmans The Nutcracker Reloaded and was a part of that show in  Sweden and on tour until the last show in the beginning of […]

Read more

After Diambra

SIMON RYDÈN   1.When did you attend Diambra Dance Education?   2011–2013.   2. What have you done since then?  I trained with Diambra at a pretty young age. I have been pretty busy since then. I worked in Austria at a youth company as a dancer. I went on to study at The Juilliard School […]

Read more

MITT VAL: DIAMBRA

DiAmbra blev tillslut så mycket mer än vad  förväntat mig. Till en början hade jag bara hört bra saker om diambra och majoriteten av dansarna som gått här talar för sig själva, hur drivna och passionerade de är samt hur bra det går för dem efter utbildningen. Så efter att jag gjort audition blev jag […]

Read more