MITT VAL: DIAMBRA!

Diambra var mitt val. Och vilket BRA val det visade sig att vara. Jag ville bli en mångsidigdansare och efter en vecka på utbildningen så visste jag att jag hade hamnat rätt.

Det har varit två tuffa år där jag har fått utmanats både fysiskt och mentalt, har fått flertalet tankeställare och utsatt mig själv för både jobbiga men också fantastiska situationer. Det finns något som är väldigt speciellt här och som gör att jag blir inspirerad nästan varje klass av både lärare och elever. Detta är att vi alla är så olika, vi grundar oss i olika stilar och kommer från olika platser, men vi har alla samma vilja till att utvecklas och bli bättre än den dansare vi var igår. Det är helt fantastiskt att känna den energin när klasserna ska till att börja.

På utbildningen har jag inte bara fått lära mig massor av tekniker och koreografier, utan jag har även fått lära mig att vara lyhörd, närvarande, äkta och det har funnits plats för min egna kreativitet, vilket för mig är det unika med DiAmbra. Här får du tid och plats för att ta vara på din kreativitet och skapa ditt egna rörelsemönster, vara den dansaren JUST DU ÄR.

För mig kommer dansen inifrån, från musiken och från känslor vi känner och det är så otroligt lätt att glömma bort, framförallt när press tillkommer. Men det är just det som jag tar med mig som starkaste minne från dessa år, hur unika våra tolkningar av känslor och musik är och att det är så otroligt vackert när det får komma fram i dansen. Vare sig det är under veckoklasserna eller under workshops så är det just det där som gjort att jag har gång på gång blivit påmind om varför jag dansar och varför jag älskar den här konstformen så mycket.

På DiAmbra jobbar vi hårt för att nå våra mål och det är mycket eget ansvar och det är lätt att sätta för mycket press på sig själv, men vi har även så otroligt roligt på vägen. Jag har skrattat enormt mycket under dessa år och delat fantastiska stunder tillsammans med mina lärare och klasskompisar. Den coachning och de verktyg jag fått av lärarna är något som jag länge kommer kunna tänka och träna på under min danskarriär, de har förberett mig för att hitta mina egna vägar till att bli den bästa dansaren jag kan vara.

Jag rekommenderar den här utbildningen till dig som är villig att satsa, till dig som vill få en bra förberedelse inför livet som arbetande dansare samt till dig som vill dyka ner i ett hav av möjligheter och inte känna dig begränsad till en dansstil eller ett sätt att dansa och tänka på. Funderar du på om du ska göra audition eller inte, KÖR! Du har inget att förlora, OCH DET ÄR JU SÅ HIMLANS ROLIGT ATT DANSA!

Dans är min största passion i livet. Det är med dansen jag berättar och får vara den jag är och det finns inget som jag brinner för lika starkt som det här. Tack DiAmbra för att ni hjälpt mig att skapa den dansare jag är idag, är otroligt tacksam till er lärare och alla vänner som inspirerat mig och varit en del av min resa och utveckling. STORT TACK.

 

/Sofia Bergsten

 

 

 

 

 

 

 

 

DIAMBRA INTERNATIONAL WORKSHOP 2020 24/2–28/2

WE’RE GONNA START 2020 OF WITH A BANG! Ambra celebrates 20 years of organizing workshops, yes 20 YEARS. That calls for a celebration and what better way to celebrate than with some dancing, dancing and some more dancing!? Get ready and sign up, these workshops will fill up fast. We have gathered some of the […]

Read more

Celebration of Hip hop for Grandmaster Flash at the Music Polar prize 2019

11/6 2019

Read more

MITT VAL: DIAMBRA

2017-2019

Read more