om-diambra_700x394

“På Diambra utbildar vi inte dansare. Vi utbildar scenartister. Bara du själv sätter gränserna för vad som är möjligt.”

Ambra Succi, VD och konstnärlig ledare för Diambra

Om Diambra

Titta inte i spegeln. Fokusera på dig själv och publiken!

Bra dans handlar inte bara om teknik. Bra dans förmedlar en känsla och en lust. Bra dans är stort artisteri och publiken som tar del av dansen behöver inte ens förstå. Vi som konstnärer vill dela med oss, kommunicera samt få publiken att känna, uppleva och engagera sig. Bra dans får en att reflektera och ha åsikter. Alla kan se på dans. Upplevelsen sitter i betraktarens ögon och sinne. Dansen tar en på en fantasi fylld resa där allt är möjligt. Inspirerande och stimulerande både för kropp och själ! På Diambra lever vi dans!

Vår idé

På Diambra utbildar vi inte bara dansare. Vi utbildar artistiska människor som vill uttrycka sin egen personlighet i dans. Vi coachar inte bara i dans utan även i självkännedom, för att hitta och älska sig själv och genom insikt använda sina egenskaper och erfarenheter som människa i sin dans på bästa sätt. Vi lär våra dansare förstå och använda sitt ”instrument ”, dvs kroppen så att de själva kan välja vilken stil eller teknik de vill fullfölja och fördjupa sig i. Vi lägger vikt vid att fylla stegen med dynamik, rytmik och känsla. Allt detta gör vi genom att erbjuda ett brett utbud av stilar och helt fantastiska lärare, alla med olika bakgrund och starka inspirerande personligheter. Oavsett om du väljer att gå vår ettåriga dansutbildning eller delta i någon av våra dansklasser/workshops, kan du utvecklas inom hip-hop, jazz, balett och många olika dansstilar. Bara du själv sätter gränserna för vad som är möjligt och vi hjälper dig att välja både rätt väg och nå ända fram.

Ett personligt uttryck

På Diambra gillar vi personligheter och människor som sticker ut. Som vill lära känna sig själva, inte bara kopiera och vara som alla andra.

Vår önskan är att alla som går vidare från Diambra skapar sina egna danskompanier, med egna stilar och identiteter, blir duktiga koreografer eller på andra sätt goda förebilder inom dansens värld.

I vår bransch är det vanligt att eftersträva så homogena och jämna klasser som möjligt, mest för att underlätta för läraren och göra utbildningen så smidig som möjligt. Men på Diambra utgår vi ifrån dig som dansare. Vi gillar olika och uppmanar våra dansare att utgå från sina egna personligheter. Och vi förvandlar mer än gärna svagheter till styrkor.

Kulturellt och kommersiellt

Diambra utvecklar dansare att utifrån sig själva glädja andra med sin energi, teknik och kärlek till dansen. Vi utforskar ständigt nya sätt att uttrycka sig på genom dans, och låter dansen samverka tillsammans med andra uttrycksformer, både kulturella och kommersiella. På Diambra erbjuder vi också företag och organisationer att berätta sin historia med hjälp av dans som uttrycksmedel. Och våra dansare anlitas till olika shower, gigs och evenemang året om.

Vem är du?

Vi vill både se och höra just DIG på Diambra! Vi supportar och uppmuntrar varandra. Vi älskar att applådera och högljutt beundra och respektera varandras talang! Hos oss kan du känna dig som hemma. Vårt motto är att vi bryr oss, alla är mer än varmt välkomna!

Diambra pictures, logotypes och presscontact

Here you can download pictures of Ambra Succiand Diambras logotype for media use, both printed or digital.

For questions regarding press material, please contact manager Amanda Arin: amanda@diambra.se eller +46 (0)70 781 39 70.


JPG | TIF

JPG | TIF

JPG | TIF

JPG | TIF