Ambra Succi

Ambra började med dans när hon var femton. Det tyckte många var sent. Inte Ambra. Tills dess hade hon provat på allt möjligt, inom både musik och idrott. Tvärflöjt och violin, skateboard och tennis. Hon sökte någonting annat, kanske var hon ute efter något som förenade musiken och rörelsen. Ambra fann dansen.

 

Ambra har varit med i ett flertal TV-shower, bland andra Melodifestivalen, där hon två år i rad har koreograferat de vinnande bidragen, Loreen 2012 och Robin Stjernberg 2013. Andra produktioner Ambra gjort genom åren är svenska Fame Factory, So You Think You Can Dance Scandinavia och Freddy Lopez Show i New York, dansat på Sevilla World Exhibition i Spanien, på Romeo och Julia-karnevalen i Los Angeles och koreograferat Världens barn-galan i Sverige och Tokyo K-Broadway i Japan samt Svenska Xfactor. Ambra har också tävlat i dans, med flera förstaplaceringar, bland annat i Hamburg Dance Competition och Finnish Streetdance Championship.

Som medlem i dansgruppen Bounce Streetdance Company (1999–2010) medverkade Ambra i ett antal produktioner som väckte stor uppmärksamhet i både Sverige och övriga världen. De dansstilar hon är mest känd för är hip-hop och contemporary jazz.

 

Vad lär man sig på dina klasser?
På mina klasser lär man sig att bli ett med sin kropp. Utmana sig själv. Jag jobbar mycket med viktöverföring och rytmik. Men viktigast av allt är känsla och personlighet. Ditt egna unika uttryck!

 

Vad tycker du är viktiga egenskaper hos en dansare?
Viktiga egenskaper för mig är bla ödmjukhet, målmedvetenhet, Att vara öppen sinnad och aldrig ge upp. En bra jobbmoral samt medkänsla för sina medmänniskor.

 

Vad gör din stil unik?
Min stil är en salig blandning av mina livs och dans erfarenhet. Man kan se spår av många kulturer samt en färgstark skala av dansstilar. Jag gillar att vara personlig, dans är min livsstil och jag vill beröra!

 

Vad inspirerar dig?
Jag blir inspirerad av musik, mat, människor och upplevelser…allt som får mig att känna!