Anna Holmström

Anna är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolan samt Diambra Dance Education i Stockholm. Har sedan 2009 arbetat professionellt, och bland annat medverkat i musikalen ”Musical Fieber- The Tour” i Tyskland och Scenkonstbolaget Härnösands föreställning ”Of(f) Course”. Anna har också varit bakgrundsdansare till flera svenska artister, medverkat i större TV produktioner samt koreograferat reklamer och vinjetter för norsk och svensk TV. Hon har även en bakgrund som landslagsgymnast i Rytmisk Gymnastik.

Vad lär man sig på dina klasser?

På mina klasser ger jag verktyg för att kunna kombinera just teknik med känsla. Att koppla rörelserna till musiken så att de blir en helhet. Jag arbetar med olika övningar för att bygga upp ett självförtroende och en stark teknisk grund så att vi i koreografin kan fokusera mer på att förmedla en känsla genom rörelserna. Jag arbetar även med att få fram elevens personliga sätt att röra sig på, inom ramen för en koreografi.

Vad tycker du är viktiga egenskaper hos en dansare?

Den viktigaste egenskapen för mig hos en dansare är att kunna uttrycka känsla. Dela något med andra. Glädje. Själv strävar jag alltid efter ett perfekt tekniskt resultat, men blir verkligen berörd av folk som dansar från hjärtat. En annan viktig egenskap är förmågan att aldrig ge upp och att våga satsa även när man inte känner sig 100 % säker.

Vad gör din stil unik?

Jag skulle säga att det som gör min stil av contemporary jazz unik är att jag använder mig både av den traditionella jazzens grunder men samtidigt inspireras mycket av andra stilar som hiphop, afrikans dans med flera. När jag koreograferar tycker jag om att utmana med svåra tekniska moment som bryts av med delar av bara känsla, eller snabba rörelser till musiken. Jag tycker om när man inte vet vad som ska hända förrän det händer.

Vad inspirerar dig?

Jag inspireras av många olika saker. Möten, händelser, vardagslivet. Musik. Människor med stor drivkraft och passion för något. Tycker om ett kreativt tänk och om någon skulle säga till mig att något är omöjligt, svarar jag ”lek med tanken”. Fantasin har inga gränser och leds man av den kan man komma hur långt som helst.