Michel Franco

Michel är utbildad på Lasse Kühlers Dansskola i Stockholm och på Broadway Dance Center vid Times Square i New York. 2009 och 2010 undervisade han på Danscenter i commercial och waackin, både för nybörjare och fortsättningsklasser. Michel är även med som drivande kraft i danskompaniet P*fect Dance Company som hittills inriktat sig på waacking och voguing. P*fect Dance Company har bland mycket annat medverkat i Melodifestivalen, på Dansens Hus och Juste Debout i Paris, i samband med Sthlm Pride Festival, Guldknappen, Scandinavian Super Jam och som förband till Lady Gaga.

Vad lär man sig på dina klasser?

Man lär sig att uttrycka sig på ett sätt till musiken som involverar mycket dynamik, musikalitet, isolation och framför allt känsla. Man kommer att kunna gå in på detalj i olika övningar beroende på koreografi och tillfälle.

Vad tycker du är viktiga egenskaper hos en dansare?

En dansare ska kunna ta emot kritik av en lärare, kunna stå för det den uttrycker med kroppen och kunna slappna av till en stor mängd av musik och kultur. En dansare ska även vara öppen för utmaningar för att kunna utvecklas på alla plan.

Vad gör din stil unik?

Jag uttrycker det som känns naturligast att göra till musik. Med mycket rytmik, känsla och isolation tar jag itu med alla ljud som finns i musiken, som annars är svårt att missa. Genom att integrera sång, musik och rytm kan man ta del av något nytt och utmanande.

Vad inspirerar dig?

Allt inspirerar mig till att dansa och till att uttrycka mig, oavsett om det är konst eller det vanliga livet. Människor med utstående energi och erfarenhet inspirerar mig till det bättre.